INGREDIENSER:
Spetskålt – 1 huvud
Rapsolja – 1-2 msk
Ost – 4 skivor (valfritt)
Salt
Svartpeppar
Rosmarin
GÖR SÅ HÄR:
Ta bort de yttersta fula bladen och skär upp spetskålen i 4 delar.
Lägg spetskålen på en plåt med bakplåtspapper och ringa över rapsoljan.
Strö över salt, peppar och rosmarin.
Lägg på ostskivorna.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 20 – 30 minuter. Se att spetskålen får lite färg.
Detta blir ett mycket gott och mättande tillbehör till kyckling, kött eller fisk. I spetskål finns det ca 4,5 gram/100 gram.
TIPS: Du kan smaksätta med andra kryddor efter smak.
Cert. Kostrådgivare
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.