Kvarg med granola
Foto: Stina Algulin

INGREDIENSER:

Valfri kvarg

Stina’s granola

Kvarg är mer proteinrikt än t.ex. yoghurt eller fil och ger därför en bättre mättnad. Välj en kvarg med max 0,5% fetthalt. Välj vilken smak du vill men ta en som är sockerfri. Perfekt att äta med en granola som innehåller både långsamma kolhydrater och hälsosamt fett.

INGREDIENSER GRANOLA:

8 dl havregryn/rågflingor

1 dl solroskärnor

1 dl sötmandel

1 dl hasselnötter

1 dl pumpakärnor

½ dl psyllumfrön

Kanel

Kardemumma

Salt

 

½ dl rapsolja

2-3 msk honung

2 dl hett vatten

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 150 grader

2. Blanda ihop alla torra ingredienser. Välj mängd havregryn/rågflingor som du vill. Frön och nötter går att välja vilka som, välj de du har hemma. Smaksätt med kanel, kardemumma och salt efter eget tycke.

3. Koka upp vatten och blanda sedan med rapsolja och honung.

4. Häll över vätskan på de torra ingredienserna och blanda runt.

5. Fördela allt på en plåt med bakplåtspapper.

6. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min.

7. Ta ut och rör om och rosta 15-30 min till, beroende på din ugn. Håll kol så de inte blir bränt!

Beställ Gå Svårt av Stina Algulin

Stina Algulin

Leg. Dietist