INGREDIENSER KYCKLINGBULLAR:
500g kycklingfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk japansk soja
1 tsk röd currypasta
1 msk kycklingfond
1 ägg
Ev lite salt
Rapsolja för stekning
INGREDIENSER GRYTAN:
1 burk lätt kokosmjölk
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk riven ingefära
½-1 msk japansk soja
1-2 tsk röd currypasta
1 msk kycklingfond
1 msk rapsolja
1 röd lök
1 broccolistånd
200g haricotverts
2 stora morötter
RIS:
Jasminris/basmatiris
Ev. färsk koriander
GÖR SÅ HÄR:
Koka ris enligt förpackningen i en kastrull bredvid.
Hacka/riv lök, vitlök och ingefära fint och blanda med resten av ingredienserna till kycklingbullarna. Forma till bullar och stek i lite rapsolja.
Gör själva grytan i en kastrull/gryta bredvid. Hacka gul lök och riv ingefära och vitlök. Fräs i rapsolja tillsammans med currypasta, soja och fond. Häll därefter i kokosmjölk och låt det koka upp.
Skär grönsakerna i önskad konsistens och häll i grytan. Koka tills grönsakerna fått önskad konsistens. Lägg sedan i färsbullarna när de är färdigstekta och låt puttra i grytan i några minuter.
Servera med riset och eventuellt toppa med färsk koriander.
Leg. Dietist
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.