Thaiinspirerade Kycklingbullar

45 min

4 portioner

INGREDIENSER KYCKLINGBULLAR:

500g kycklingfärs

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

1 msk riven ingefära

1 msk japansk soja

1 tsk röd currypasta

1 msk kycklingfond

1 ägg

Ev lite salt

Rapsolja för stekning

INGREDIENSER GRYTAN:

1 burk lätt kokosmjölk

1-2 vitlöksklyftor

1 gul lök

1 msk riven ingefära

½-1 msk japansk soja

1-2 tsk röd currypasta

1 msk kycklingfond

1 msk rapsolja

1 röd lök

1 broccolistånd

200g haricotverts

2 stora morötter

RIS:

Jasminris/basmatiris

Ev. färsk koriander

GÖR SÅ HÄR:

Koka ris enligt förpackningen i en kastrull bredvid. 

Hacka/riv lök, vitlök och ingefära fint och blanda med resten av ingredienserna till kycklingbullarna. Forma till bullar och stek i lite rapsolja. 

Gör själva grytan i en kastrull/gryta bredvid. Hacka gul lök och riv ingefära och vitlök. Fräs i rapsolja tillsammans med currypasta, soja och fond. Häll därefter i kokosmjölk och låt det koka upp. 

Skär grönsakerna i önskad konsistens och häll i grytan. Koka tills grönsakerna fått önskad konsistens. Lägg sedan i färsbullarna när de är färdigstekta och låt puttra i grytan i några minuter. 

Servera med riset och eventuellt toppa med färsk koriander.

Beställ Gå Svårt av Stina Algulin

Stina Algulin

Leg. Dietist