Svamprisotto

40 min

+ kylning

4 portioner

INGREDIENSER:
Vatten – 1 liter
Grönsaksbuljong – 2 tärningar
Svampbuljong –  1 tärning
Risottoris – 2-3 dl
Champinjoner – 500 gram
Schalottenlök – 3 st
Vitlök – 2 klyftor
Smör – 50 gram
Parmesan riven – 140 gram
Salt & Peppar

GÖR SÅ HÄR:
Koka upp vattnet ihop med grönsaksbuljongtärningarna.

Finhacka schalottenlök samt vitlök och bryn i olivolja 2-3 minuter i en kastrull. Skär upp champinjonerna i små bitar och lägg ner i kastrullen med löken och bryn ytterligare 2-3 minuter. 

Häll ner riset i kastrullen och låt det steka några minuter innan du häller på buljong så det täcker allt ris. Låt riset puttra på svag värme och häll på mer buljong efter hand. Rör runt försiktigt med en träslev. Avsluta med att smula ner svampbuljongen och rör ner smöret och 130 gram parmesanost. Låt riset sjuda och smaka av med salt och peppar när du fått önskad konsistens.

Servera med nymald svartpeppar och krämig balsamvinäger.

“Vill du lyxa till det så kan du droppa i tryffelolja och röra runt innan du serverar.”

Josefine Jönsson

Josefine Jönsson

Hälsoutvecklare