Stina's köttbullar
Foto: Stina Algulin

INGREDIENSER KÖTTBULLAR:

800g kycklingfärs

1 ägg

1 msk ströbröd

2 msk grönsaksfond

1 msk kinesisk soja

ca 1 tsk salt

ca 1-2 krm peppar

GÖR SÅ HÄR:

Blanda ihop alla ingredienser och forma till bollar. Stek i flytande margai eller för en fettsnålare variant så går det utmärkt att tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

Servera med kokt potatis, kokt morot, inlagd gurka och sockerfri lingonsylt. 

INGREDIENSER SÅS:

2 msk flytande margarin

2 msk vetemjöl

2 msk grönsaksfond

3 dl vatten

1 msk soja

1 dl havremjölk (ikaffe) eller vanlig mjölk

salt

peppar

GÖR SÅ HÄR:

Smält margarinet i en kastrull. Rör sedan ner mjölet och låt allt få en ljusbrun färg. Tillsätt sedan all vätska och låt såsen sjuda under områden tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

Beställ Gå Svårt av Stina Algulin

Stina Algulin

Leg. Dietist