Stina’s variant av köttbullar

40 min

4 portioner

INGREDIENSER:

Kycklingfärs – 800 gram

Ströbröd – 1 msk

Grönsaksfond – 2 msk

Kinesisk soja – 1 msk

Salt – ca 1 tsk

Svartpeppar – ca 1 krm

INGREDIENSER SÅS:

Flytande margarin – 2 msk  

Vetemjöl – 2 msk

Grönsaksfynd – 2 msk

Vatten – 3 dl

Soja – 1 msk

Mjölk alt. Havremjölk (ikaffe) – 1 dl

Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:

Blanda ihop alla ingredienser och forma till bollar. Stek i flytande margarin eller för en fettsnålare variant så går det utmärkt att tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

Smält margarinet i en kastrull. Rör sedan ner mjölet och låt allt få en ljusbrun färg. Tillsätt sedan all vätska och låt såsen sjuda under områden tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis, kokt morot, inlagd gurka och sockerfri lingonsylt. 

Beställ Gå Svårt av Stina Algulin

Stina Algulin

Leg. Dietist