INGREDIENSER FÄRS:
250g kycklingfärs/vegofärs
250g aubergine
1 msk flytande margarin
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond
400 g krossade tomater
Salt och peppar
9 st lasagneplattor
INGREDIENSER: SÅSEN:
3 msk flytande margarin
3 msk vetemjöl
5 dl lättmjölk
Salt
Peppar
TOPPING:
1 dl riven mager ost 10-17% fetthalt
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär aubergine i små tärningar, hacka lök och pressa vitlök. Fräs lök, vitlök och aubergine i en stekpanna med flytande margarin.
Tillsätt tomatpuré, fond, kryddor, vatten och låt puttra en stund. Tillsätt sedan krossade tomater och kycklingfärs/vegofärs. Låt puttra 5-10 min.
Gör såsen genom att värma upp matfettet, rör i mjölet och tillsätt mjölk efter hand under omrörning. Låt koka ihop ca 5 min och smaka av med salt och peppar.
Varva sedan lasagneplattor, färsen och sås i en ugnssäker form. Toppa med sås och riven ost. Tillaga i mitten av ugnen 30-40 min.
Servera med en härlig sallad!
Leg. Dietist
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.