Sötpotatisplättar med keso och fetaoströra

30 min

4 portioner

INGREDIENSER – Plättarna:

Sötpotatisar – 2-3 st

Ägg – 2 st

Majsmjöl el. fiberhusk – 2 msk

Salt

Peppar

Flytande margarin

Röran:

Keso – 2 dl

Fetaost – 1/2 paket

Matyoghurt el. kvarg – 2 msk

Peppar

TILLBEHÖR:

Picklad rödlök

Strimlad Zucchini

Färsk spenat

GÖR SÅ HÄR:

Riv sötpotatisen fint, gärna med en matberedare om du har. Tillsätt ägg och majsmjöl el. fiberhusk och rör om ordentligt. 

Smaksätt med salt och peppar. Stek i flytande margarin på medelvärme. 

Blanda keso- och fetaoströran genom att mosa fetaosten med en gaffel och blanda ner resten. 

Servera gärna med picklad rödlök och t.ex. strimlad zucchini eller färsk spenat.

Beställ Gå Svårt av Stina Algulin

Stina Algulin

Leg. Dietist