INGREDIENSER – Plättarna:
Sötpotatis – 2-3 st
Ägg – 2 st
Majsmjöl el. fiberhusk – 2 msk
Salt & Peppar
Flytande margarin
Röran:
Keso – 2 dl
Fetaost – 1/2 paket
Matyoghurt el. kvarg – 2 msk
Peppar
TILLBEHÖR:
Picklad rödlök
Strimlad Zucchini
Färsk spenat
GÖR SÅ HÄR:
Riv sötpotatisen fint, gärna med en matberedare om du har. Tillsätt ägg och majsmjöl el. fiberhusk och rör om ordentligt.
Smaksätt med salt och peppar. Stek i flytande margarin på medelvärme.
Blanda keso- och fetaoströran genom att mosa fetaosten med en gaffel och blanda ner resten.
Servera gärna med picklad rödlök och t.ex. strimlad zucchini eller färsk spenat.
Leg. Dietist