INGREDIENSER:
Sötpotatis – 400 gram
Vatten – 4 dl
Kokosmjölk – 1 burk
Krossad tomat – 400 gram
Grönsaksbuljong – 2 tärningar
Röda linser – 1 dl
Röd chili – 2 st
Gullök – 1 st
Vitlök – 2 klyftor
Sambal Oelek – 1 msk
Chevreost – 50 gram
Olivolja
Salt & Peppar
Basilika
TOPPING:
Pressad citronjuice
Basilika
GÖR SÅ HÄR:
Bryn finhackad gullök, vitlök och chili i olivolja i en större gryta. Skär sötpotatisen i bitar och lägg ner i grytan, låt steka i 1 minut. Häll i kokosmjölk, krossad tomat, röda linser och vatten. Blanda ner sambal oelek, grönsaksbuljong, basilika och salt. Koka upp och låt sjuda tills potatisen mjuknar innan du mixar allt med en stavmixer.
Blanda ner Chevreost och servera med en skvätt citronjuice, svartpeppar och basilika.
“Ett alternativ är att även toppa med balsamvinäger och cocktailtomater”
Hälsoutvecklare