Vegetarisk Bolognese

40 min

+ kylning

4 portioner

INGREDIENSER:
Quorn el. Sojafärs – 500 gram
Gullök – 2 st
Vitlök – 3 klyftor
Röd chili – 1 st
Olivolja – 1-2 msk
Krossade tomater – 2 burkar
Grönsaksbuljong –  2 tärningar
Soltorkade tomater – 1 burk
Tomatpuré – 3 msk
Vatten – 5 dl
Chilisås – Efter smak
Balsamvinäger – Efter smak
Salt & Peppar
Paprikapulver
Basilika

GÖR SÅ HÄR:
Bryn hackad lök, vitlök och chili i olivolja i en stor stekpanna tills löken blivit genomskinlig. Blanda ner tomatpurén och låt puttra i 2 minuter.

Häll sedan i färsen och dem soltorkade tomaterna skurna i små bitar och stek i 5 minuter.

Tillsätt sedan krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och basilika. Låt koka under lock i 10 minuter.

Avsluta med att tillsätta chilisås och balsamvinäger och smaka av.

Servera din bolognese ihop med kokt pasta och en god sallad. 

“Testa att använda örtkryddade soltorkade tomater, det blir extra gott.”

Josefine Jönsson

Josefine Jönsson

Hälsoutvecklare