INGREDIENSER:
Spetskål – 1 st
Laxfileér – 4 st
Purjolök – 1/2 st
Japansk soja – 2 msk
Olivolja – 2 msk
Svarta sesamfrön – 2 msk
Rivet limeskal – 1 tsk
Majonnäs – 1/2 dl
Crème Fraiche (lätt) – 1/2 dl
Srirachasås – 1 tsk
Pressad lime – 1 tsk
TOPPING:
Bladspenat
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och skär upp spetskålen i bitar. Dela purjolöken på mitten, skölj och skiva i 4-5 cm långa bitar. Skär laxfiléerna på mitten och lägg på en ugnsplåt ihop med spetskål och purjolök.
Häll sedan över såsen som du blandat ihop av soja, sesamfrön, olja och rivet limeskal.
In i ugnen 12 minuter, ändra sedan till grill/övervärme och kör i 8 minuter till (alt. till laxen är 56 grader i mitten).
Medan plåten står i ugnen så blandar du ihop majonnäs, crème fraiche, srirachasås och pressad lime.
Ringla över såsen innan du serverar och toppa med bladspenat.
Cert. Kostrådgivare