Smörstekt sparris med örtcreme

20 min

4 portioner

INGREDIENSER:

Sparris – 16 st

Philadephiaost – 200 gram

Rödlök – 1 st

Timjan – 1 knippe

Dill – 1 knippe

Laxrom – 1 msk

Smör – 1 msk

Citronskal

Citronsaft

Ärtskott

Salt & Peppar

GÖR SÅ HÄR:

Hacka timjan och dill och blanda ihop tillsammans med Philadelphiaost, lite citronskal och citronsaft, smaka av med salt och peppar.  Ställ in örtcremen i kylen.

Finhacka rödlöken och lägg i en skål för att använda som garnering. Skölj ärtskott och dill och bryt eller hacka upp det grovt och blanda ihop det till en sallad.

Värm på en stekpanna och klicka ner smöret, bryn sedan Sparrisen lätt så att den blir lite mjuk men ändå behåller sin spänst.

Lägg upp 4 st sparris på varje tallrik, lägg upp ärtskottssalladen och klicka upp örtcrèmen. Strö sedan rödlöken över och lite laxrom.

Smaklig måltid! 

Linus Isaksson

Linus Isaksson

Kock Dahlboms Mat & Bar