Saltbakad lax med potatis & citronsås

45 min

4 portioner

INGREDIENSER:

Laxfileér – 4 st (500 gram
Grovt salt
Svartpeppar
Potatis – 2-4 st/person
Ärtor gröna – 400 gram
Créme Fraiche – 2 dl
Matlagningsgrädde – 1 dl
Citron – 1 st
Fiskbuljong – 1 tärning
Dill – 0,5 dl

Garnering:
Citronklyfta

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 150 grader. 

Täck botten på en ugnsform med grovt salt. Lägg ner laxen med skinsidan ner mot saltet och krydda med svartpeppar.

Sätt in laxen i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 56 grader ca: 15-20 minuter. 

Koka upp créme fraiche och grädde ihop med en smulad buljongtärning. Pressa i citron och smaka av med lite salt. När det är dags för servering så rör du ner dillen.

Koka potatis och ärtor. Servera med en citronklyfta vid sidan.

Emil Isaksson grundare av Gå Svårt

Emil Isaksson

Cert. Kostrådgivare