Mormors köttfärsrullader

35 min

+ kylning

4 portioner

INGREDIENSER – Rullader:
Blandfärs – 500 gram
Grädde – 0,5 dl
Skinka – ca: 230 gram
Kalvfond – 2msk
Lök gul – 1 st
Ströbröd – 3 msk
Kryddpeppar
Vitpeppar

Sås:
Vispgrädde – 4 dl
Chilisås – 2 msk
Tomatpuré – 1 msk
Kalvfond – 1 msk
Svartpeppar
Oregana (torkad)

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225C.

Riv löken grovt och blanda med ströbröd, grädde, kalvfond och kryddor. Låt svälla några minuter, rör sedan ner blandfärsen och blanda till en smet.

Forma ca 16-18 avlånga järpar och slå in varje järp i 2 skivor skinka och lägg i en smord ugnsform.

Rör samman såsen med en handvisp och slå över rulladerna. Ställ in i ugnen i ca 20 min, ungefär så lång tid det tar att koka riset som serveras till. Servera gärna med sallad.

”Köttfärsrullader är något så hyvens som köttbullesmet inlindad i rökt skinka, som serveras med en sås som är lika enkel som den är god.”

Helena Elm - Proaktify

Helena Elm

Receptkreatör & Matskribent