Linsbiffar med soltorkade tomater
Foto: Stina Algulin

INGREDIENSER BIFFAR:

4 dl röda torra linser

2 gul lök

1 burk á 200g soltorkade tomater, utan olja

3 msk potatismjöl

½ kruka basilika eller motsvarande fryst

2 msk grönsaksfond

Salt

Peppar

INGREDIENSER ÖRTSÅS:

3 dl matyoghurt

4-5 msk hackade valfria örter, ex. basilika, gräslök

1-2 msk flytande honung

salt och peppar

TILLBEHÖR:

Potatis / Morot / Broccoli / Blomkål

GÖR SÅ HÄR:

Lägg linserna i blöt i rikligt med vatten, gärna kvällen innan eller minst 2-3 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatis, morot, broccoli och blomkål i önskade bitar och lägg på en plåt. På med lite rapsolja och salt och kör in i ugnen 25-35 min. Börja sedan med linsbiffarna. Häll av vattnet och skölj linserna noggrant. Lägg därefter alla ingredienser till biffarna i en matberedare och mixa till en smet.

OBS! Använd ej oljan från de soltorkade tomaterna utan plocka ur dem ur burken.

Smeten blir ganska kletig så enklast är att ta med en sked och lägga direkt på en plåt med bakplåtspapper och klicka ut som biffar eller bullar. Grädda i ugnen 10-15 min, håll koll så de inte blir torra! Alternativt kan du steka biffarna i en stekpanna.

Blanda ihop ingredienserna till såsen och när allt är klar är det dags för servering.

MUMS!

Beställ Gå Svårt av Stina Algulin

Stina Algulin

Leg. Dietist