INGREDIENSER:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 stora morötter
ca 2 cm ingefära
1 tsk kanel
1-2 msk gul curry
Chiliflakes efter eget tycke
1 msk rapsolja
1 burk krossade tomater á 400 g
1 burk kokosmjölk á 400 g
1 buljongtärning
4 dl linser
6-8 dl vatten
Salt efter eget tycke
GÖR SÅ HÄR:
Hacka lök, pressa vitlök, riv ingefära och morot och fräs sedan i en kastrull med rapsoljan och kryddorna. Ta chiliflakes efter egen smak. Tillsätt sedan vatten, buljong, krossade tomater och kokosmjölk.
Låt koka upp och häll sedan i linser. Låt koka tills linserna är helt genomkokta (ca 30 min. Mixa sedan till en slät soppa. Smaka av med salt och övriga kryddor, tillsätt ev. vatten vid behov.
Toppa med cashewnötter och servera med fullkornsbröd eller knäckebröd.
Leg. Dietist
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.