STINAS LASAGNE - EN HÄLSOSAMMARE VARIANT

Stinas Lasange_600x600

INGREDIENSER FÄRSEN:

250g kycklingfärs/vegofärs

250g aubergine

1 msk flytande margarin

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

1 tsk basilika

1 tsk timjan

1 dl vatten

1 msk grönsaksfond

400 g krossade tomater

Salt och peppar

9 st lasagneplattor

INGREDIENSER: SÅSEN:

3 msk flytande margarin

3 msk vetemjöl

5 dl lättmjölk

Salt

Peppar

TOPPING:

1 dl riven mager ost 10-17% fetthalt

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175 grader. 

Skär aubergine i små tärningar, hacka lök och pressa vitlök. Fräs lök, vitlök och aubergine i en stekpanna med flytande margarin. 

Tillsätt tomatpuré, fond, kryddor, vatten och låt puttra en stund. Tillsätt sedan krossade tomater och kycklingfärs/vegofärs. Låt puttra 5-10 min. 

Gör såsen genom att värma upp matfettet, rör i mjölet och tillsätt mjölk efter hand under omrörning. Låt koka ihop ca 5 min och smaka av med salt och peppar. 

Varva sedan lasagneplattor, färsen och sås i en ugnssäker form. Toppa med sås och riven ost. Tillaga i mitten av ugnen 30-40 min. 

Servera med en härlig sallad!

Beställ Gå Svårt av Stina Algulin

Stina Algulin

Leg. Dietist