RECEPT

INGREDIENSER MARINERADE KIKÄRTOR:

2 paket kokta kikäror á 230 g

2 msk jordnötssmör

2 msk sweet chilisås

1,5 msk japansk soja

1 pressad vitlöksklyfta

Salt

Peppar

Chiliflakes

TILLBEHÖR:

Jasminris/basmatiris

Valfria grönsaker/frukt, ex. gurka, rödkål, morot, tomat, groddar, honungsmelon

Ev. limeklyftor

Ev. japansk soja

GÖR SÅ HÄR:

Koka ris enligt instruktioner på förpackningen.

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Vänd ner kikärtorna så att marinaden täcker alla.

Skär upp massa olika grönsaker som du gillar, ju fler färger desto bättre!

Lägg sedan ihop din ”bowl” med kokt ris, jordnötsmarinerade kikärtor, massa grönsaker och toppa sist med japansk soja och pressa över en limeklyfta om du vill.

Beställ Gå Svårt av Stina Algulin

Stina Algulin

Leg. Dietist