Pepparkaksgröt

10 min

2 portioner

INGREDIENSER:

Havregryn – 2 dl

Vatten – 3-4 dl

Dadelsirap – 2 msk

Kokosolja – 1 tsk

Kanel – 4 krm

Ingefära – 3 krm

Kryddnejlika – 3 krm (malen)

TOPPING:

Russin  

Mandlar

Mjölk eller mjölkdryck 

GÖR SÅ HÄR:

Koka ihop havregryn och vatten till en gröt med önskad konsistens. Blanda ner kokosolja, kryddor och dadelsirap för att få färg och smak på din gröt.

Nu är den färdig att servera med russin, mandel och lite mjölk.

Vill du få mer protein i din frukost så kan du med fördel äta ett kokt ägg vid sidan om.

TIPS: Använd färdig pepparkakskrydda istället för att blanda själv. Du kan även använda honung istället för dadelsirap.

Emil Isaksson grundare av Gå Svårt

Emil Isaksson

Cert. Kostrådgivare