Lakritsgröt med hallonströssel

10 min

2 portioner

INGREDIENSER:

Havregryn – 2 dl

Vatten – 4 dl

Russin – 2 msk

Dadelsirap alt. honung – 2 tsk

Kokosolja – 1 tsk

Lakritspulver – 5 krm

TOPPING:

Keso + lakritspulver 2-3 krm  

Frysta hallon – smulade till strössel

Mjölk eller mjölkdryck 

GÖR SÅ HÄR:

Blanda havregryn, russin och lakritspulver, häll på vattnet och koka ihop till en gröt med önskad konsistens. Rör ner kokosolja och dadelsirap.

Blanda ihop din keso med 2-3 krm lakritspulver om du vill få mer lakritssmak. Smula sönder frysta hallon till strössel och häll över innan servering.

TIPS: I en påse med frysta hallon finns ofta söndersmulade hallon i botten som är perfekt som strössel.

Emil Isaksson grundare av Gå Svårt

Emil Isaksson

Cert. Kostrådgivare