Äppelkaka till frukost
Foto: Stina Algulin

INGREDIENSER:

2 ägg

2 bananer, gärna gul-bruna

2 dl havregryn

2 dl mjölk, gärna lättmjölk eller berikad havremjölk

1 dl kaseinpulver med smak vanilj eller kanel eller liknande

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

Valfri mängd kanel

2 st äpplen

GÖR SÅ HÄR:

Mixa alla ingredienser utom äpplena till en smet. Skär ena äpplet i små tärningar och vänd ner i smeten. Häll i en ugnsfast form med bakplåtspapper i. Skär det andra äpplet i tunna skivor och toppa som på bilden. 

Pudra över lite kanel och sen in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Servera med vaniljkvarg eller vaniljproteinpudding.

Gott som en efterrätt men näringsrikt som en måltid. Anpassa mängden utifrån ditt behov.

Beställ Gå Svårt av Stina Algulin

Stina Algulin

Leg. Dietist